Breaking Down the Option Chain Analysis Explained | Options Trading Beginners Guide (PT6)



For questions dm on Instagram https://instagram.com/aevralph

This video is a beginners guide to trading options and we will explain Breaking Down the Option Chain Analysis. Make sure to subscribe for more videos~! This video is an options trading for beginners which explains breaking down the option chain.

https://ca.finance.yahoo.com/

make sure to comment in the description of a video you want to see in the future!

~~25 MOST COMMONLY ASKED QUESTIONS ABOUT STOCKS ~~
1) Question: I really still don’t understand what
you mean by “selling stocks”?

Answer: Selling a stock is when you
sell a share that you personally own, of a company
to another person. In other words, transfer
ownership to another individual.

2) Question: What are you investing
your money into?

Answer: Energy stocks & Banks

3) Question: Who buys stocks?

Answer: Anyone who has access to the market
can buy stocks, probably hard to believe but
there are a lot of people that trade daily.

4) Question: Where do you buy stocks?

Answer: Either broker or bank..

5) Question: How do I sell stocks?

Answer: Same broker as you
purchase stocks with.

6) Question: Why do people buy stocks?

Answer: Return investments & profits
or hold ownership in a company

7) Question: How many stocks are
there per company?

Answer: Volume of stocks depends on
the company. More info on yahoo finance

8) Question: Investing in Marijuana companies
is a good idea?

Answer: Depends on the country and
its law/regulations. May be too late.

9) Question: What happens if a
company goes bankrupt?

Answer: Public companies sometimes go
bankrupt, sometimes shareholders can get
some money from liquid assets. But the
stock ends up being 0 or 1 cent.

10) Question: How fast can you sell a stock?

Answer: Pretty much right away, depends
on what people are asking for it.

11) Question: How much money do you think
one should have before you start
investing in the stock market?

Answer: Start with $1,000

12) Question: Lets say I buy a stock through
Coca Cola and its value increases, and I choose sell.
Why would anyone buy my stock ?

Answer: People share same interests,
if company is doing good, people invest.

13) Question: Where would i find the charts for
the stocks i would want to invest in?

Answer: Yahoo finance, Google finance or more..

14) Question: What if you don’t have a lot
of money to invest with?

Answer: Don’t take loans, save up.

15) Question: Can you recommend me a brokerage
firm, what should i use?

Answer: I use a bank to trade stocks

16) Question: Can you get all international stocks…
my bank, can’t get some stocks…..?

Answer: Many cases, there are a lot
of restrictions. Ask your broker.

17) Question: Is amazon a good stock?

Answer: Stable but may not be worth
of investing in future.

18) Question: Annual investing vs Monthly investing?

Answer: I prefer monthly investing.

19) Question: What is a stock market
and what is the forex market?

Answer: Stock market: trading shares,
Forex is trading currency.

20) Question: Good idea to invest in
apple right now?

Answer: It’s a safe company,
but there are other companies
to consider.

21) Question: I live in Russia, can i buy
stock from America like you guys?

Answer: If your broker allows you,
check your government regulations.

22) Question: Can a stock divide?

Answer: Stocks can divide, if
price is too high, companies may
consider it.

23) Question: Does it matter what
trading platform you use?

Answer: Ref to my previous vid
for details

24) Question: Do you get charged an amount
every time you trade?

Answer: Most likely you will
be charged. Different ways they
can take money out of your
pockets.

25) Question: Can you recommend a good
trading simulator to learn on before
doing actual trading?

Answer: Link in the description
Subscribe for more finance videos.

♫Music By♫
●Ukiyo – Home – https://youtu.be/yPSxAbtfTeM
●Facebook – https://www.facebook.com/ukiyoau/
●Twitter – https://twitter.com/ukiyoau/
●Soundcloud – https://soundcloud.com/ukiyoau

Stocks that pay dividends
Best stocks to buy
Best stocks for dividends
Most paid dividend stocks
What is a dividend in stock market?
marijuana stocks
penny stocks for beginners